Orders en Facturen verwerken

Als er een verkooporder of factuur wordt ingegeven voor een klant, die aangesloten is bij een Inkoopcombinatie vraagt Microsoft 365 Business Central of de Factuurklant aangepast moet worden. Indien dat wordt bevestigd wordt als factuurklant het klantnummer van de Inkoopcombinatie op de order gezet:

Alleen het factuuradres wordt aangepast. Alle overige instellingen op de verkoopkop (verkoper, klantenprijsgroep, klantenkortingsgroep, betalingswijze, etc.) blijven staan van de orderklant.

De betalingsconditie wordt overgenomen van de ledenkaart van de inkoopcombinatie.


Opmerking:

In de Boekhoudinstellingen van Business Central kan worden aangegeven hoe de BTW moet worden berekend. Controleer deze instelling om de juiste BTW te berekenen. De BTW moet worden berekend op basis van het afleveradres (land).

De Inkoopcombinatie zal alleen de financiƫle afhandeling (betaling) verzorgen.


Op de onderste Tab van de verkooporder kan eventueel een andere Inkoopcombinatie worden gekozen, en een referentienummer worden opgegeven:

Na facturatie wordt in de openstaande posten van de Inkoopcombinatie aanvullende informatie over de orderklant en de verkooporder opgegeven:

In het menu Proces kan een uitvoerbestand worden gegenereerd waarin de openstaande posten zijn opgenomen voor deze inkoopcombinatie. Hiervoor wordt de lay-out gebruikt die op de Inkoopcombinatiekaart wordt ingegeven als Uitvoerbestandssoort:

Het uitvoerbestand wordt op het apparaat van de gebruiker opgeslagen.


Opmerking:

Alle posten zoals ze op het scherm staan worden opgenomen in het uitvoerbestand. Indien een beperkt aantal posten moet worden opgenomen kunnen filters worden gezet op de Inkoopcombinatie code en/of een van de datumvelden in de klantenposten.

Sla zo nodig het filter als een standard gefilterd scherm op.

In het feitenblok van de klantkaart is de omzet zichtbaar per orderklant (Klantstatistiek):

In dit feitenblok wordt hierboven ook de omzet weergegeven die aan de betreffende klant is gefactureerd.

De omzet is dus op de klantkaart van de besteller en de klantkaart van de inkoopcombinatie zichtbaar.


Central Solutions

Strijdakker 17 | 5673 TN | Nuenen

Chamber of Commerce 75296497

BTW ID NL860227790B01

+316 50 63 52 90

All rights reserved - Central Solutions 2021